E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Acupunctuur bij hooikoorts?

Acupunctuur bij hooikoorts?

IMG_2849 paintVeel mensen hebben last van hooikoorts. Wij krijgen vaak de vraag hoe wij hooikoorts behandelen met acupunctuur.

Hooikoorts is de naam waaronder iedereen het kent. Het heeft niets met hooi en koorts te maken. Hiermee wordt bedoeld dat het een deel van het jaar klachten geeft. Als je het hele jaar door last hebt van stof, rommel of dierenhaar dan heet het chronische allergische rhinitis, dat is in gewoon Nederlands een neusontsteking die maar niet over gaat en waar je heel moe van wordt. Bij dit soort klachten is het belangrijk om het lichaam te helpen. Deze klachten maken je moe, je kunt niet meer door je neus ademen en het is irritant.

Hooikoorts wordt goed met acupunctuur behandeld. Een paar behandelingen en je merkt meteen dat de neus minder vol is, de ogen minder jeuken en de vermoeidheid afneemt.

Hoe kan dit?

De hooikoortsklachten komen omdat het lichaam veel te sterk reageert op stofjes in de lucht. Het komt dus door je lichaam, niet door de lucht. Als het door de lucht zou komen, zou iedereen er last van moeten hebben. Acupunctuur werkt dan op het lichaam, er wordt een naaldje gezet bij de neus om de binnenkant van de neus te ontspannen en om de luchtwegen weer vrij te maken. Acupunctuur staat hier al jaren bekend om, gewoon omdat het snel en gemakkelijk werkt.

Hooikoorts behandelen met acupunctuur:

  1. Naaldjes worden geplaatst bij de neus om de neus verstopping te behandelen
  2. Naaldjes worden bij de keel geplaatst als er slikklachten en hoestklachten zijn.
  3. Naaldjes worden bij de oren geplaatst als de gehoorgang verstopt zit.
  4. Naaldjes worden naast de ogen geplaatst als er veel jeuk en roodheid is bij de ogen.
  5. Naaldjes worden bij de armen en benen geplaatst op punten waar de zenuwen lopen, hier is het lichaam gevoelig voor het ontspannen van het hele lichaam.

Bij hooikoorts spelen slijmvliezen van de neus mee, belangrijke zenuwbanen hiervoor lopen naar hand en benen.

In 2013 behandelde Saskia een man van 18 die al jaren last had van ernstige jeuk bij de neus en veel last had van verstopte oren en neus. Saskia gaf een advies over supplementen om te gebruiken naast de behandeling en prikte hem bij zijn neus, oren en handen. Na de tweede behandeling sliep hij al beter en had hij minder last gehad van het gevoel van de verstopte neus, ook al was het nog niet open de behandeling werd voortgezet en na 4 behandelingen kon hij eindelijk voor het eerst sinds jaren weer goed doorademen.

Acupunctuur is een goede optie voor zowel de acute als de chronische vorm van hooikoorts. Resultaten zijn meestal snel merkbaar en behandelingen worden vergoed onder de aanvullende verzekering. Als u wilt weten of acupunctuur kan helpen bij uw hooikoorts klacht kunt u e-mailen of bellen naar de praktijk.