E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Alzheimer

Alzheimer

Wat kan acupunctuur als herinneringen steeds minder aansluiten?

In de Volkskrant van 10-01-2018 stond met een grote kop: ’Farmagigant Pfizer stopt met onderzoek naar Alzheimer en Parkinson.’’

Kern van het artikel is dat wetenschappers er vooralsnog niet in slagen erachter te komen wat Alzheimer en Parkinson veroorzaakt en wat ze eraan kunnen doen.
Een groot probleem want het aantal patiënten neemt wereldwijd alleen maar toe. Inmiddels zijn er 270.000 Nederlanders met een vorm van Alzheimer/ dementie, aldus het artikel in de Volkskrant.
Klachten zijn vooral geheugenproblemen en concentratiestoornissen.
Bij vasculaire dementie gaan mensen langzamer denken en spreken. Ook zie je dat iemand moeilijker gaat lopen of zich wankelend voortbeweegt.
Tijd om eens te gaan kijken wat de Chinese geneeskunde en KAC Zwolle te bieden hebben bij de behandeling van Alzheimer/dementie.

Volgens de Chinese geneeskunde is er geen verschil tussen vasculaire dementie en Alzheimer. Er wordt gekeken welke disbalansen de patiënt heeft, wat zijn de symptomen en wat is het totaalbeeld.
Vaak zie je dat er sprake is van bijvoorbeeld een Nier-energie te kort (lage rugpijn, oorsuizen, doofheid, angstig gevoel) en/of Hartproblemen (bijv. verminderde pompfunctie) en/of een Leverdisbalans (bijv. hoge bloeddruk) en/of Phlegm (bijv. arteriosclerose) en of Bloedstagnatie (klachten na bijvoorbeeld hersenbloeding).
Na het verkrijgen van het totaalbeeld wordt de behandeling ingezet. In de Chinese geneeskunde is er geen standaardbehandeling; de patiënt krijgt een specifiek op zijn situatie toegesneden behandeling.
Naast verminderen van bijwerkingen van de westerse medicatie geven diverse onderzoeken positieve resultaten aan bij behandeling met Chinese geneeskunde.

Onderzoekers tonen aan met een MRI-scan dat met stimulatie van specifieke acupunctuurpunten de regio’s van de grote hersenen activeren die het geheugen en de cognitie regelen. Ook blijkt de doorbloeding van de hersenen sterk te verbeteren. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3423412/)

Chinese kruiden spelen een belangrijke rol in de behandeling van toenemende dementie. Voordeel is dat ze niet toxisch zijn, zoals de Westerse geneeskunde, en gebruikt kunnen worden in combinatie met Westerse medicatie, visolie en antioxidanten.
Literatuurstudie toont aan dat hoe eerder je begint met behandelen hoe beter het resultaat zal zijn.

Heb je familieleden met de eerste symptomen van geheugenproblemen? Dan kun je zeer goed de Chinese geneeskunde ter preventie inzetten.
Merk je bij jezelf geheugenproblemen? Overweeg dan de Chinese geneeskunde om deze problemen niet verder te laten toenemen.

Owen van de Ridder en Joost Steenbeek , KAC-specialisten geriatrische klachten.
Voor informatie: tel 038-7851400 of info@kaczwolle.nl.