E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Artrose en Reumatoïde Artritis, Acupunctuur en de Wetenschap.

Artrose en Reumatoïde Artritis, Acupunctuur en de Wetenschap.

Artrose komt de laatste jaren steeds meer voor, zowel bij jong als oud.

Het is in de eerste plaats uiterst vervelend voor patiënten. Daarnaast is er nog steeds geen goede oplossing voor bestrijding en oplossing voor artrose.
Wat merkt u van artrose? Bij artrose  gaat de kwaliteit van gewrichten langzaam achteruit waardoor kraakbeen zachter wordt. Het ziekteproces omvat onder meer ontstekingen en kraakbeenweefsel dat niet goed meer wordt aangemaakt en tenslotte in zijn geheel wordt afgebroken. Het ontmoedigende resultaat? Toenemende immobiliteit.
Momenteel telt Nederland minimaal 1.500.000 mensen met een mate van artrose.
De aangedragen oplossing door huisarts of orthopeed is veelal pijnbestrijdende medicatie. Maar dat geeft hoogstens enige verlichting.

Vanwaar de toename? Een logische verklaring is de vergrijzing. Daarnaast is er een toename van sporters. Een kwetsuur kan later leiden tot slijtageklachten. Dit vergroot de kans op artrose. Dit geldt ook voor het groeiend aantal mensen met overgewicht en diabetes. Fastfood behoeft niet verkeerd te zijn, mits met mate. Ook hier geldt overdaad schaadt.

Wat kan acupunctuur doen bij artrose?
Acupunctuur kan artrose niet genezen. Wat deze alternatieve behandelingsvorm wel kan, is symptomen verminderen als ontstekingen, stijfheid en schouder- en nekpijn. Immers, op veel specifieke plaatsen in het lichaam bevinden zich acupunctuurpunten. Deze staan in contact met organen en andere lichaamsfuncties. Door naaldjes nagenoeg gevoelloos in het onderhuidse bindweefsel te steken, probeert de acupuncturist de balans tussen de energieën  te herstellen.

Bij een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek in 2012 onder 17.922 patiënten is vastgesteld dat acupunctuur een positief effect heeft op nek-, (lage)schouderpijn en ontstekingen bij artrose en reumatoïde artritis.

Wacht niet langer. Maak vrijblijvend en gratis een afspraak met de erkende, gespecialiseerde KAC-acupuncturisten. Bespreek samen wat behandelingen voor u kunnen betekenen.
Tel 038-7851400 of info@kaczwolle.nl.

Note: De resultaten van de genoemde internationale studie zijn gepubliceerd op 22 oktober 2012 in het tijdschrift Archives of International Medicine.