E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Chris, 47 jaar, Regiomanager, Polyneuropathie

Chris, 47 jaar, Regiomanager, Polyneuropathie

Neuropathie is een aandoening van de zenuwen van armen en benen, de ‘bedrading’. Polyneuropathie betekent dat op meerdere plaatsen in het lichaam de zenuwen zijn aangedaan. Spieren en gevoel functioneren dan niet meer naar behoren. Bij een polyneuropathie is er een stoornis met name bij de uiteinden van de zenuwen en zijn óf alleen de sensorische (gevoels)zenuwen, óf alleen de motorische (bewegings)zenuwen, óf beide aangedaan. Na uitgebreid neurologisch en laboratoriumonderzoek kon geen oorzaak worden gevonden, de diagnose was polyneuropathie waarvoor geen oorzaak te vinden is. De belangrijkste klachten die ik heb zijn gevoelloze voeten en onderbenen, d.w.z. doordat ik het gevoel heb op watten te lopen en mijn onderbenen voelen alsof er een band omheen zit, loop ik moeilijk en wankel. De enige medicatie ter verlichting van de klachten die ik krijg is een anti antidepressiva dit zorgt ervoor dat het gevoel enigszins wordt gedempt. Na een uitgebreide intake bij praktijk Vossen was het plan om een serie van zes behandelingen in drie weken uit te voeren. Na 4 behandelingen sloeg het duidelijk aan, ik heb weer gevoel in mijn onderbenen en voeten. Mijn gevoel is nog niet helemaal terug maar zoals het nu voelt is het geweldige verbetering dan voor de behandelingen. Ook is het mij opgevallen dat ik de laatste tijd geen last meer heb van hyperventilatie, ik weet niet of het iets te maken heeft met de behandelingen ik ben in ieder geval blij hier kennelijk van verlost te zijn. Voorlopig hebben we afgesproken dat ik eens in de vier weken terug kom voor een behandeling. Ik ben heel blij dat ik had besloten om mijn aandoening te laten behandelen middels acupunctuur.