E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Chronische zenuwpijn na tandheelkundige behandeling

Chronische zenuwpijn na tandheelkundige behandeling

Een vrouw van 40 jaar komt bij mij na aanhoudende zenuwpijn die is ontstaan na behandeling bij de kaakchirurg, een jaar geleden. Er was toen sprake van een ontsteking in haar kies. De pijn is met vlagen al die tijd aanwezig geweest en mevrouw heeft er al een heel traject opzitten bij de pijnpoli. Ze beschrijft een scherpe pijn, die op zijn heftigst alle aandacht opeist, waardoor ze regelmatig oververmoeid is.

Ze is wanhopig, emotioneel en gespannen. Ik merk duidelijk hoe ze haar hoop heeft gevestigd op de acupunctuur, al weet ze niet goed hoe acupunctuur haar van deze klacht zou kunnen afhelpen.

Ik pas een specifieke acupunctuurtechniek toe die vaak al gelijk pijnvermindering geeft. In haar geval zijn de verwachtingen gespannen, omdat ik niet goed kan inschatten wat zich precies in de regio van de kies afspeelt. Ook de kaakchirurg heeft nooit een duidelijke reden gevonden van deze zenuwpijn.

Tijdens de behandeling voelt ze de pijn afzwakken, soms ineens weer opkomen en dan opnieuw verminderen. Er is duidelijk beweging in het gebied. De pijn komt wel snel na de behandeling weer op en we besluiten de behandelfrequentie te verhogen naar tweemaal per week. Dit heeft effect, want de intensiteit van de pijn wordt al snel gehalveerd.

Inmiddels blijft de pijn gedurende de week uit, maar komt soms aan het einde van de week weer wat terug. We zijn er nog niet, maar wat een prachtige reactie op de acupunctuurbehandelingen!

 

Maaike Averink – Acupuncturist