E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Eczeem

Eczeem

Ik had altijd vreselijk last van eczeem. Chinese kruiden hebben me er helemaal van af geholpen. Het kruidenadvies was persoonlijk en werd vastgesteld aan de hand van pols voelen en tong kijken en heeft te maken met gevoelens, organen, zintuigen etc.
Wat bleek? Ik at vooral voedsel met het element vuur, welke eczeem veroorzaakt. Het hele verhaal is veel ingewikkelder en heeft met hart, nieren en longen te maken en 4 andere elementen, maar dat voert voor hier te ver. Als je echt last hebt van eczeem of wanhopig bent van de jeuk, ga dan eens langs bij een herbalist van KAC.
Anoniem, september 2017.

Toelichting door Owen van de Ridder, herbalist/acupuncturist KAC Zwolle

‘Ongeveer 25% van de kinderen heeft wereldwijd last van een vorm van eczeem.
Veelal hebben zij ook familieleden die eczeem, astma of allergieen hebben. Deze ontstekingsreacties kunnen zich in de huid uiten als atopisch eczeem en in de slijmvliezen van de neus en de ogen als hooikoorts en in de luchtwegen als astma. Deze aanleg is erfelijk en kan in principe op iedere leeftijd voor het eerst tot uiting komen, maar meestal al snel na de geboorte na introductie van ander voedsel.
In de westerse geneeskunde worden veelal corticosteroiden gegeven wat een negatief effect heeft op de huid bij lange termijn gebruik. Cortico’s geven symptomatische verbetering: de verschijnselen verbeteren maar de oorzaak wordt niet weggenomen.
Uit onderzoek blijkt dat bij gebruik van Chinese kruiden de eczeem met 90% afneemt na 2 tot 3 maanden behandeling. Het is wel nodig een Chinese creme te gebruiken om symptomen zoals jeuk te onderdrukken.
Een voorbeeld van een veel gebruikt kruid is Ku Shen. Dit heeft een antimicrobiale werking tegen de bacterie staphylococcus aureus . Deze bacterie wordt veel aangetroffen bij eczeem doordat er veel gekrabd wordt en er huidinfecties ontstaan.
Naast deze symptoom-onderdrukking gaat de herbalist op zoek naar de oorzaak van het eczeem en in de behandeling van het eczeem worden hiervoor kruiden in de formule opgenomen.
De kruidenformule is gebaseerd op een persoonlijke diagnose en wordt afgenomen door een erkende herbalist. De kruidenformule wordt gemaakt door de apotheek en voor babies en kleine kinderen gemaakt in de vorm van een hydrofielconcentraat.’