E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Eisprong Pijn

Eisprong Pijn

Eisprong pijnDoor: Edgar Vossen en Marieke Willems

Pijn in je buik tijdens de eisprong?

Veel vrouwen voelen pijn in hun onderbuik rondom de eisprong. Soms wordt dit door de huisarts ontkent, maar heel veel vrouwen voelen een doffe of stekende pijn in het midden van de cyclus.

Hoe kom je hier vanaf?

In het KAC worden al jaren vrouwen behandeld met pijn tijdens de eisprong. Deze pijn is lastig, leidt af op school of op het werk en sommige vrouwen maken zich zorgen over hun vruchtbaarheid. Het kunnen voelen van de eisprong is een teken van spanning. Deze spanning voelt niet fijn en veel vrouwen slikken daarom pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen, maar de pijn komt elke keer weer terug.

Gerichte aanpak voor de eisprong pijn.

Het is belangrijk om de eisprong pijn gericht aan te pakken. Er zijn verschillende manieren waarop met acupunctuur geholpen kan worden om deze klachten op te lossen.
In een stappenplan worden de klachten genoteerd en in de loop van een aantal weken wordt er behandeld.

Belangrijke vragen zijn:

  1. Hoe lang wordt de eisprong pijn al gevoeld?
  2. Gaat de pijn samen met buikkrampen of darmklachten zoals pijn bij ontlasting?)
  3. Gaat de eisprong pijn samen met menstruatieklachten zoals hoofdpijn, gespannen borsten of kleine bloedpropjes bij het menstrueel bloed?
  4. Speelt vermoeidheid mee tijdens de eisprong pijn?

In een intake gesprek worden deze punten uitgebreid besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt de eisprong pijn aangepakt met advies over voeding, leefstijl, beweging en eventueel supplementen zoals vitamine B12.
Recent kwam een jonge vrouw in de praktijk met eisprong pijn, ze had een zeurend gevoel in haar buik rondom haar navel die naar beneden trok. De pijn was al maanden aanwezig en werd steeds erger. Haar huisarts raadde alleen pijnstillers aan met de opmerking dat vrouwen hun eisprong eigenlijk niet kunnen voelen, ze voelde zich niet begrepen. Marieke Willems behandelde haar in de loop van 4 weken elke week 1 keer. Door de spanning in de buik aan te pakken voelde ze dat haar buik ‘lichter ‘ en ‘rustiger’ aanvoelde. Ze merkte dat haar concentratie beter werd en merkte dat haar eisprong pijn al minder heftig aanwezig was.

Eisprong pijn is een nare klacht die een belemmering kan hebben voor het dagelijks leven, school of op het werk. Door het gericht te behandelen kan deze klacht vaak echter snel worden verbeterd. Acupunctuur is hier een goede optie voor.

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze post kunt u contact opnemen met de praktijk of via email. Als u een vraag wilt stellen aan de behandelaar is het handig om uw telefoonnummer mee te mailen zodat we u terug kunnen bellen.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*