E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Littekens oplossen?

Littekens oplossen?

Maria uit Ommen vraagt of acupunctuur ook blijvende littekens kan oplossen?
Dank voor je vraag Maria.
Nee, oplossen van littekens lukt ook niet met acupunctuur. Wat we bij KAC Zwolle wel kunnen, en graag en goed doen, lees je hierna:

Littekens en de positieve en veilige effecten van Acupunctuur.

Littekens ontstaan door beschadiging van de huid door bijvoorbeeld borstvergroting of -verkleining, brandwonden etc. De nieuwe huid wordt dan niet op dezelfde manier gevormd als de aanwezige huid. Dit leidt tot littekenvorming.

De klachten zijn afhankelijk van het soort beschadiging van de huid. Hoe is deze ontstaan? Hoe diep is de beschadiging en wat zijn herstelmogelijkheden? Dit is mede afhankelijk van andere factoren. In de (gratis) intake met de gespecialiseerde acupuncturist wordt dit besproken.

Wanneer behandelen met acupunctuur?

Het litteken kan locale verstoringen geven in huid, spieren en onderliggende meridianen, maar ook storingen in de periferie (bijv. knieklachten, koude voeten).

De grootte van het litteken, een afwijkende huidskleur, verdikkingen rondom het litteken, een doof gevoel, een jeukend gevoel, pijnlijk-, koud- of juist warm gevoel  of wellicht bewegingsbeperking geven aan dat het litteken behandeld moet worden.

Behandelen gebeurt door pijnloos inbrengen van de naaldjes om het litteken. Dit versterkt de bloedstroom, bevordert afbraak van oude cellen en verwijdert afvalstoffen rondom het litteken. Door regelmatige behandeling ervaart u minder klachten en wordt het litteken minder zichtbaar. De duur van de behandeling hangt af van meerdere factoren; hoe oud is het litteken; de grootte ervan en van de ernst van de pijn. Littekenbehandeling door middel van acupunctuur is goed te combineren met andere behandelingen, veelal wordt ook moxa meegegeven zodat u thuis het litteken kunt behandelen.’

Herken u deze klachten of kent u iemand die deze klachten ervaart?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of een gratis intake:
Ons telnr: 038-7851400

info@kaczwolle.nl
www.kaczwolle.nl