E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Moeilijk zwanger worden

Moeilijk zwanger worden

Moeilijk zwanger wordenVeel stellen hebben moeite om zwanger te worden. Dit kan veel oorzaken hebben waarvoor huisarts en ziekenhuis kunnen helpen, maar soms helpt dit niet of niet voldoende. In het ziekenhuis kunnen ingrepen zoals ICSI, IUI en IVF worden gebruik om de kans op zwangerschap  te vergroten. Daarnaast  wordt de kans op een natuurlijke zwangerschap groter met acupunctuur.

Veel vrouwen voelen dat hun lichaam  gespannen is zeker als er al langere tijd is geprobeerd om  zonder ziekenhuis zwanger te worden.  Het verlangen om zwanger te worden is erg groot en dan kan het erg frustrerend zijn en machteloos aanvoelen als dit niet snel lukt. Acupunctuur helpt om vooral het natuurlijke zwanger worden te ondersteunen. Door de spanningen van het lichaam op te lossen.

Acupunctuur helpt om de natuurlijke cyclus van het lichaam te herstellen nadat met de anticonceptiepil is gestopt. Om de natuurlijke hormoonspiegel te herstellen waardoor vruchtbaarheid weer op een natuurlijke manier door het lichaam wordt aangezet.

Hoewel huisartsen en ziekenhuizen er soms  moeite mee hebben is het voor veel vrouwen heel herkenbaar, door alle spanning en vermoeidheid voelt het lichaam  niet lekker. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam te moe en te gespannen is waardoor het moeilijk is om natuurlijk zwanger te worden.

Moeilijk zwanger worden verhelpen

In het KAC worden veel vrouwen geholpen om zwanger te worden. Tijdens een intake-gesprek wordt bekeken door een gespecialiseerd acupuncturist waar het lichaam het meeste moeite mee heeft. Hierbij wordt rekening gehouden met vermoeidheid, stress, en drukte. Aan de hand van deze intake wordt een behandelaanpak opgesteld waarbij je als patiënt goed begrijpt  hoe de acupunctuur wordt ingezet om gemakkelijker zwanger te worden.

In een serie behandelingen wordt dan gewerkt om  de doorbloeding naar de baarmoeder  te verbeteren zodat het voor het lichaam gemakkelijker is om een bevruchte eicel vast te houden.

Een voorbeeld uit de praktijk: Een paar maanden geleden kwam een jonge vrouw met een zwangerschapswens bij ons in de praktijk. Ze had had samen met haar vriend 2 jaar lang geprobeerd om zwanger te worden maar het was nog niet gelukt. Dit vond ze erg frusterend, want ze was 32 en haar zus had ook moeite gehad om zwanger te worden, ze maakte zich duidelijk zorgen. Door drukte op werk en privé was haar lichaam moe en voelde haar buik gespannen en was de menstruatiecyclus vaak pijnlijk. Acupuncturist Marieke Willems is in een serie behandelingen begonnen om haar lichaam te ontspannen. Na een aantal weken voelde ze duidelijk verbetering. Ze was vrolijker, haar cyclus was niet meer pijnlijk en ze had meer plezier in haar relatie. Ze werd op een natuurlijke manier zwanger na ongeveer 3 maanden van de behandelserie en is ze ervan overtuigd dat dit kwam door de acupunctuur van Marieke.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit arikel of u wilt een behandelaar spreken, kunt u contact opnemen met de praktijk via telefoon of email.