E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Specialisatie: ondersteuning bij oncologie

Specialisatie: ondersteuning bij oncologie

Klinisch Acupunctuur Centrum Zwolle is gespecialiseerd in de ondersteuning van oncologie-patiënten. Onderzoeken geven aan dat behandeling tijdens en na chemo- en radiotherapie werkt. Tijdens medicijngebruik levert acupunctuur ondersteuning om bijwerkingen te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.

Chemotherapie en acupunctuur

Chemotherapie en acupunctuur gaan goed samen. Acupunctuur heeft geen invloed op de werking van chemotherapie. Bekende bijwerkingen van chemotherapie zijn zenuwpijn en neuropathie, misselijkheid, vermoeidheid en slapeloosheid, algehele pijn en een sterk verzwakt immuunsysteem. KAC Zwolle ondersteunt en begeleidt vooraf, tijdens en na de chemotherapie. Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur kan zorgen voor:

1. Minder zenuwpijnen.
2. Minder coördinatie- problemen en betere motoriek.
3. Minder spier-, pees- en gewrichtsklachten.
4. Minder misselijkheid.
5. Meer vitaliteit en energie.
6. Betere lichaamstemperatuur en doorbloeding van handen en voeten.
7. Minder gejaagdheid en meer rust en ontspanning.
8. Betere afweer tegen onder andere verkoudheid en griep.
9. Verdwijning van opvliegers, gewrichtspijnen en droge mond.

De realiteit leert dat hoe sneller een patiënt wordt ondersteund, hoe beter de chemotherapie wordt doorstaan en hoe minder bijwerkingen er optreden. Hoewel neuropathie niet altijd behandelbaar is, zijn er uitzonderlijke effecten bereikt.

Radiotherapie en acupunctuur

Radiotherapie en Acupunctuur gaan uitstekend samen. Radiotherapie geeft vaak vermoeidheid, storende jeuk en huidirritatie. Acupunctuur vermindert deze bijwerkingen. Acupunctuur stoort de radiotherapie niet en geeft zelf geen straling af. De lange-termijn bijwerkingen van radiotherapie, zoals een ernstig droge mond (xerostomie) en verharding van het bestraalde weefsel, zijn uitstekend te behandelen. Des te eerder acupunctuur start, des te beter de resultaten.

Hormoontherapie en acupunctuur

Acupunctuur kan goed werk doen in het geval bijwerkingen van hormoontherapie. De hormoontherapie (zoals de veel voorgeschreven Tamoxifen) geeft menigmaal negatieve effecten zoals opvliegers, nachtzweten, vergeetachtigheid en gewrichtspijnen. Deze klachten zijn goed met acupunctuur te behandelen.

Hebt u vragen over uw specifieke vorm van oncologie? Contact Klinisch Acupunctuur Centrum Zwolle via telefoonnummer 038-7851400 of per e-mail info@kaczwolle.nl.

Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Bronvermelding: https://www.tegenkanker.nl/project/acupunctuur/ https://bibliotheek.ortho.nl/4527/acupunctuur-bij-chemotherapie/ https://www.ziekenhuis.nl/onderzoek-en-innovatie/acupunctuur-bij-chemotherapie/item11078