E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Opvliegers

Opvliegers

OpvliegersDoor: Edgar Vossen en Marieke Willems

Hoe kom je snel van opvliegers af?

Opvliegers worden al jaren met acupunctuur behandeld. Opvliegers geven een naar gevoel van hitte in het lichaam, waar hormoonpillen soms moeilijk iets tegen kunnen doen. Acupunctuur werkt deze opvliegers weg door het lichaam en de hormonen te kalmeren. In het KAC werkt Marieke Willems veel met menopauzale vrouwen, en vrouwen die door tamoxifen opvliegers hebben na borstkanker.

Opvliegers gaan vaak hele dagen en soms ook de hele nachten door. Meestal gepaard met nachtelijk zweten. Het is een verschrikkelijk gevoel waar niet aan te wennen valt.

Gebruik van koffie speelt mee, maar ook spanning en emoties roepen aanvallen vaak op.

Wat te doen bij opvliegers?

Omdat de opvliegers vanuit het hormonale systeem komt, hebben ze geen eigen ‘plek’, het hele lichaam krijgt een opvlieger-warmte-aanval. Soms kan de anticonceptie-pil ingezet worden door de huisarts om het proces te kalmeren, maar dit heeft ook risico’s voor de gezondheid.

Met acupunctuur wordt het hele lichaam geprikkelt om te kalmeren. Zodat de opvliegers rustig blijven, en op termijn wegblijven.

In een intake-gesprek worden de klachten in kaart gebracht.

Bijkomende punten die worden besproken zijn:

  1. Hoe vaak en wanneer zijn de opvliegers aanwezig (het vaakst overdag, het vaakst ’s nachts?)
  2. Speelt spanning mee, worden opvliegers erger door spanning?
  3. Spelen emoties mee, zijn de opvliegers erger als er iets heftigs gebeurt prive of op het werk?
  4. Speelt medicatie mee, zoals tamoxifen of andere middelen die hormonen in het lichaam beinvloeden?

In het KAC werkt Marieke Willems veel met vrouwen in de overgang. Opvliegers zijn ÈÈn van de meest voorkomende klachten. Door het lichaam te kalmeren nemen deze klachten vaak af en wordt het proces van de overgang veel plezieriger.

In november 2013 kwam een vrouw van 48 jaar in de praktijk met ernstige opvliegers. Ze had er gehele dag door last van. Tijdens het intakegesprek had ze 3 aanvallen en voelde zich belabberd en schaamde zich hiervoor. Ze zei ”ik vind het helemaal niet leuk dat klanten me zo zien”. Marieke heeft in 3 maanden tijd haar behandeld waardoor de opvliegers afnamen. Het duurde anderhalve maand voordat de opvliegers afnamen, maar toen werd alles ook rustiger. Het slapen ging beter, de vermoeidheid nam af het gehaaste gevoel ging weg uit mijn lichaam.

Opvliegers tijdens hormonale klachten kunnen het dagelijks leven flink verstoren, met acupunctuur zijn er goede resultaten behaald.
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de praktijk telefonisch of per email.
Als u teruggebeld wilt worden door een behandelaar, vergeet dan alstublieft niet om uw telefoonummer in de email te vermelden.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*