E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Tekst bij ‘zenuwpijn aan mond en lip’.

Edgar: Jij bent hier een tijdje geleden gekomen met zenuwpijn aan jouw mond en lip. Kun je vertellen hoe je bij ons bent terecht gekomen? Wat was de achtergrond van jouw klacht?

Cliënt: Ja, ik ben geopereerd aan mijn kaak en ik had een wortelkanaalbehandeling gehad, maar dat ging niet diep genoeg. Toen hebben ze uiteindelijk aan de onderkant een stukje open gehaald en dat zou een hele lichte ingreep zijn, alleen helaas bleek daarna mijn hele onderkin helemaal gevoelloos was. En dat heeft al met al zo’n 9/10 maanden en daar zat geen verbetering in en ik heb een heel naar gevoel gehad. En toen ben ik eigenlijk gaan zoeken op internet en toen heb ik gelezen dat acupunctuur misschien kon helpen. Vandaar dat ik hier ben langs gaan komen.

Edgar: Je zegt dat je een gevoelloze onderkaak had. Was dat de linkerkant of de rechterkant?

Cliënt: Nee, dat was de linkerkant. En ja die hele kant was gevoelloos en dat was een heel groot stuk waar ik helemaal geen gevoel meer in had. Dit was met name in de lip niet. En ik had dus heel veel last met eten. Een vervelend gevoel. Je kan er mee leven, maar het voelt gewoon niet fijn.

Edgar: Continue tinteling ?

Cliënt: Ja, geen tinteling, maar het trekt heel erg. Net alsof iemand met een elastiek aan je lip zit te trekken. Het is continu in werking, maar wel gevoelloos. Het is een beetje raar om te omschrijven, maar het was een vervelend gevoel.

Edgar: Prima. Saskia Donata heeft jou behandeld. Hoe ging die behandeling in zijn werk? Hoe was dat voor jou?

Cliënt: Saskia heeft de eerste keer een intake gesprek gedaan en ze heeft alleen maar aan mijn pols gevoeld en daar vroeg ze al dingen en gaf ze aan van; heb je daar last van? Het waren allemaal kleine lichamelijke kwaaltjes die heel erg bleken te kloppen. Wat ik heel bijzonder vond en wat mij ook een vertrouwd gevoel gaf. Na dat intakegesprek hebben we afspraken gemaakt om de acupunctuur op te starten. Daar heeft zij mij de eerste keer behandeld met allemaal naaldjes. Niet alleen bij mijn kin, maar ook in mijn voeten en in mijn armen. Omdat blijkbaar mijn hele lichaam moet herstellen en ja dat was eigenlijk het gevoel.

Edgar: Hoeveel behandelingen heb jij gehad toen je dat jij merkte dat acupunctuur aansloeg?

Cliënt: Bij mij was dat denk ik heel snel. Ik had bij de eerste keer al dat er een stukje, ik noem dat dan vrijheid, kwam dat het al anders werd. Dus ik had al meteen het gevoel dat er iets gebeurde. Dus het is niet dat dan mijn hele gevoel meteen terugkwam, maar het werd al anders.

Edgar; Hoe is dat nu? In vergelijking met hoe jij binnenkwam?

Cliënt: het is echt stukken beter! Ik heb vorige week, ik noem het openbrak, ik had geen gevoel in mijn tandvlees onderin en dat is eigenlijk alweer terug . Dus een klein beetje gevoelloos in de lip, maar ik ben nu 6 keer geweest en het is echt een enorm verschil. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zo veel verbetering kon komen.

Edgar: Fijn om te horen. Ik stel deze vraag aan een boel mensen. Is acupunctuur pijnlijk? Jij bent onder andere behandeld met naaldjes bij jouw gezicht. Hoe is die behandeling?

Cliënt: Nee, het is zeker niet pijnlijk. Saskia deed ze de eerste keer heel spontaan erin en toen schrok ik even, maar het is echt totaal niet pijnlijk. En ja je voelt er eigenlijk helemaal niets van. Je voelt wel zachtjes iets, maar het is totaal niet pijnlijk.

Edgar: Fijn om te horen. Super. Dankjewel.

Cliënt: Graag gedaan.

 

1 Reactie

Pingbacks

  1. […] hier om de tekst mee te […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*