E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Truus, 55 jaar, (Voedsel)allergieklachten, slapeloosheid, obstipatie, gevoelige darmen

Truus, 55 jaar, (Voedsel)allergieklachten, slapeloosheid, obstipatie, gevoelige darmen

Vanaf mijn puberteit kamp ik met allerlei vage klachten die jaren later werden bestempeld als allergische klachten. Hierbij kun je denken aan: ontsteking van het bindvlies van het onderste  ooglid, chronische neusontsteking, galbulten in het gezicht, eczeem, obstipatie, darmkrampen, één keer in de maand darmkrampen en diarree, migraine accompagné. Allerlei uiteenlopende klachten waar de reguliere medische wereld geen raad mee wist.

In 1987 werd ik zes weken opgenomen in een allergiekliniek. De allergoloog gaf me tijdens het ontslag een lijst mee waarop allerlei voedingsmiddelen stonden die ik mijn levenlang zoveel mogelijk moest mijden. Later volgde ik bij een homeopatisch huisarts neuraaltherapie waardoor  ik af en toe toch bepaalde levensmiddelen kon gebruiken. De late reacties van mijn lichaam op voeding bleven wisselend problemen geven zoals een opgezette buik na het eten waardoor ik slecht sliep. Het afgelopen jaar namen deze klachten toe. Allerlei behandelaren hebben, tot op de dag van vandaag, geen goed antwoord kunnen geven op mijn klachten. Het laatste, meest recente advies was: “Je hebt nu eenmaal gevoelige darmen. Je dikke darmperistaltiek werkt nu eenmaal matig. Ik raad je aan om je levenlang drie keer per dag volcolon vezelzakjes te gaan gebruiken.”. Nadat ik dit advies een half jaar lang had opgevolgd, zonder resultaat, besloot ik het over een andere boeg te gooien.

Tijdens een stilteweek meditatie en Qigong, in november 2011, werd er ook het nodige verteld over de Chinese geneeswijze. Zodoende kwam ik terecht bij het KAC van Edgar Vossen. Tijdens de intake viel me op dat ik te maken had met een echt mensen-mens. Er werd duidelijk verteld hoe de behandeling ging verlopen. Naast de acupunctuurbehandelingen startte ik met diverse voedingssupplementen die de spijsvertering ondersteunen. Mijn inzet was om de stoelgang te verbeteren en mijn slaapuren uit te breiden.

Na de eerste behandeling voelde het alsof er een gordijntje voor mijn ogen was opengetrokken zodat ik de wereld helder en levendiger zag. Vanaf de derde behandeling was mijn stoelgang en slaappatroon sterk verbeterd. Iets wat de afgelopen 30 jaar nooit was gelukt. Op dit moment heb ik zeven behandelingen gehad. Elke dag mag ik de wc een bezoekje brengen. Voor mij zo bijzonder en prachtig. Bijna niet te geloven. Inmiddels slaap ik sinds de derde behandeling als een roos. Deze week at ik, zonder dat ik het wist, een gerecht waar voor mij een verkeerd levensmiddel in verwerkt was. Mijn buik zette weer volledig uit. Normaal gesproken zou ik hier maanden last van hebben gehad waardoor ik weer niet zou slapen. Zo niet deze keer. Het gevormde gas werd op natuurlijke wijze afgevoerd en ’s avonds was mijn buik weer plat. Geweldig. Een leuke bijkomstigheid is dat mijn kledingmaat inmiddels 2 maten is gekrompen. Zo blij ben ik dat ik pas ’s morgens de wekker zie. Ik voel me een gelukkig mens. Dank je wel Edgar dat jij op mijn pad kwam.