E: info@kaczwolle.nl -||- T: 038 7851400 ||

Zenuwpijn na chemotherapie

Zenuwpijn na chemotherapie

Klik hier voor de interview tekst, zodat u mee kan lezen met de video.

Zenuwpijn na chemotherapie

Zenuwpijnen, of ‘neuropathie’ komt veel voor bij chemo kuren bij borstkanker. Veel kuren bevatten Taxol, Taxoterre of Paclitaxol. Deze kuren geven vaak zenuwbeschadigingen, die voelbaar zijn als pijnlijke tintelingen, een dof gevoel of pijnlijke prikkels in handen en voeten. Door deze klachten is het moeilijk om te lopen en met de handen kleine dagelijkse dingen te doen, zoals het dichtmaken van knopen of het dichtritsen van een jas.

Al jaren werk ik met mensen die bijwerkingen krijgen van de chemotherapie-kuur. Kanker is al verschrikkelijk en de bijwerkingen van chemotherapie maken het alleen maar erger. In de loop der jaren heb ik een aanpak ontwikkeld om deze klachten te voorkomen en behandelen met zeer goede resultaten.

Deze aanpak noem ik het Chemo Detox systeem waarbij met acupunctuur naaldjes worden geplaats bij handen en voeten om het lichaam te helpen de chemo op te ruimen en zenuwen te helpen herstellen.

In een serie behandelingen wordt het lichaam ondersteund. Deze ondersteuning helpt om:

– De schade die de chemo aandoet te herstellen

– Het lichaam te helpen normaal functioneren weer op te pakken

– Pijn in handen en voeten weg te halen

– Gemakkelijker te lopen, steviger op de voeten te staan en meer contact met de grond te maken

– Meer gevoelig in vingers te geven, gemakkelijker risten dichtdoen en minder snel dingen uit de handen te laten vallen

– ’s Nachts dieper te slapen

– Overdag weer helder in het hoofd en energiek te zijn
De timing van de behandelingen spelen een belangrijke rol
Zenuwpijnen zijn grillig en taai. Zonder behandeling kan het lang duren voordat er verbetering komt. Hoe sneller er wordt behandeld hoe beter de effecten zijn. Als er gedurende de chemotherapie wordt begonnen met met behandelen kunnen heel veel bijwerkingen eenvoudigweg worden voorkomen. Het is vrijwel altijd mogelijk om binnen 3 maanden na chemo zenuwpijnen weg te behandelen. Tussen 3 maanden en een jaar na chemo lukt het meestal wel maar kunnen restschade achterblijven). Uiteraard zijn resultaten afhankelijk van de algemene gezondheid. In de praktijk zijn er verscheidene patiënten geweest die goede resultaten hadden tot twee jaar na beëindiging van de chemotherapie.

Op de youtube videos hiernaast zie je ingekorte en normale lengte videos met een klein aantal patienten die met het Chemo Detox systeem zijn behandeld.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze blogpost, of u wilt weten of uw zijnuwpijn behandeld kan worden, neemt u dan telefonisch of per email contact op met het KAC.